Šodien gatavosim vistu ar kāpostiem piedurknē. Viss tiek sasmalcināts, sajaukts, ielikts cepeškrāsnī un uz brīdi aizmirsts. Vistas gaļa un kāposti ir vienkārši garšīgi.
Ļoti ērts, gan piedeva, gan gaļa kopā, labs variants pusdienām vai vakariņām.
Sastāvdaļas:
vistas gaļa – 700 g (kājas, augšstilbi)
kāposti – 900 g.
sīpols – 1 gab.
burkāni – 1 gab.
sāls, pipari, karijs, paprika
2-3 ķiploka daiviņas
lauru lapa – 2 gab.
augu eļļa – 4 ēdamk.
sviests – 1-2 ēd.k.
Kā gatavot:
Vispirms nomazgājiet vistu un noslaukiet to. Apkaisa ar sāli, kariju un maltiem melnajiem pipariem.
Sasmalciniet ķiplokus un pievienojiet nedaudz paprikas garšai un krāsai. Pievieno 2 ēd.k. l. augu eļļu un visu samaisa.
Pagaidām noliec malā un ļauj marinēties. Tikmēr sagrieziet sīpolu vidējos kubiņos.
Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
Sagrieziet kāpostus strēmelītēs, ja tie ir cieti, samīciet to ar rokām.
Ievietojiet visus dārzeņus dziļā bļodā.
Lasi vēl: Zaļā koka čūska ir izvēlējusies savus favorītus – kurām no zvaigznāju zīmēm 2025. gads būs laimīgākais un veiksmīgākais
Pievieno sāli, piparus un 2 ēd.k. l. augu eļļu un visu samaisa.
Kāpostus un dārzeņus liek cepammaisā. Virsū liek marinētas vistas kājas.
Pāris lauru lapas un daži gabaliņi sviesta. Sasienam cepammaisu, pārnesam uz cepešpannas un liekam cepeškrāsnī. Cep četrdesmit minūtes 200 grādos.
Kad viss gatavs, ieplēšam mazliet cepammaisu un liek cepeškrāsnī vēl uz desmit minūtēm.
Sautēti kāposti ar vistu piedurknē ievērojami ietaupīs jūsu laiku un pūles. Izrādās garšīgs, vienkāršs ēdiens ikdienas ēdienkartei.
Produkti tiek pagatavoti savā sulā, tāpēc tie vienmēr būs sulīgi, maigi un garšīgi.
5 iemesli, kāpēc agrākos laikos sievietes iekštelpās nereti nenovilka kažokādas cepures
Noteikti izmēģiniet, noteikti iesaku.